Cupmaat berekenen

Je hoort het vaak: 75% van de vrouwen draagt de verkeerde maat beha. Dat komt omdat het niet eenvoudig is om de juiste maat te bepalen. En omdat elke vrouw (en elk merk) anders is, kun je eigenlijk alleen door te passen zien of je de juiste maat te pakken hebt. Belangrijkste tip: de meeste vrouwen dragen een te grote omvangsmaat.

Even goed meten dus, want als je beha precies past zullen de steun en de pasvorm je verbazen!

Opmeten

Zo meet je de omvangsmaat

Voor vrouwen met grotere borsten is de omvangsmaat het belangrijkste. Wanneer die niet goed is, kruipt de beha aan de achterkant omhoog en heb je geen enkele steun.

De omvangsmaat bepaal je zo: neem een meetlint en meet de onderwijdte, net onder je borsten. Let op: het aantal centimeters is NIET je omvangsmaat! In de tabel kun je zien welke omvangsmaat bij de gemeten omvang hoort.

Meet nauwkeurig, want elke centimeter verschil geeft al een andere maat. Deze maat is een richtlijn voor het passen. Pas als je een beha aan hebt kun je daadwerkelijk zien of dit de juiste maat voor jou is.

Tips

– Neem nooit zelf je maat op, maar laat dat doen door een ander.

– Meet niet te strak.

– Meet niet na een diepe inademing, maar gewoon in ontspannen toestand.

Zo bepaal je de cupmaat

Het opmeten van de juiste cupmaat is, vooral bij grotere borsten, echt ontzettend moeilijk. Daarom adviseren we bij Plaisir lingerie om je huidige cupmaat aan te houden als die prima zit. Kom je na het meten op 1 omvangmaat kleiner uit, dan wordt je cupmaat automatisch 1 maat groter. Dus draag je normaal een 85D en meet je nu een onderwijdte van 80 centimeter, dan wordt je omvangsmaat 80 en je cupmaat E.

 

Pas advies

Zit je BH wel goed?

Draag je een beha die goed past, dan zijn je borsten beter beschermd tegen beweging, rek en zwaartekracht. Ze blijven dus langer mooi. Bovendien doet de juiste beha wonderen voor je figuur. Daardoor voel je je zekerder – en dat straal je uit!

Wist je dat een kwalitatief goede beha uit meer dan 40 onderdelen bestaat? Pas wanneer alles precies op de juiste plek zit, heb je de beha gevonden die bij je past.

Hoe trek je een beha aan?

Doe de beha aan op het laatste haakje (de meest losse stand). Hij moet stevig om je lichaam zitten. Laat nu je borsten in de cup glijden en schep ze met je hand vanaf je oksel naar voren. Dus niet van onder naar boven, want dan blijft de onderkant van de cup leeg. Maak vervolgens de schouderbandjes op lengte. De bandjes zijn niet bedoeld om je borsten te dragen, dat doet de band onder je borsten. Stel de bandjes dus zo in dat ze net iets oprekken. Niet te veel, want dat geeft ‘deukjes’ in je schouders.

Doe de check

Ga nu voor de spiegel staan. Als het goed is:

zit je beha aan de voorkant even laag als aan de achterkant

vullen je borsten de cups precies op en puilen ze er niet uit

voel je aan de zijkant van de beugel geen borstweefsel maar alleen huid

liggen de beugels helemaal tegen je lichaam

raakt de voorkant van je beha je huid

Persoonlijk advies

Langskomen in een winkel waar Plaisir verkocht wordt is een goede keuze om de juiste maat geadviseerd te krijgen. Kijk op https://www.groothandel-lingerie.nl/verkooppunten/